Måling av radon i Øvre Eiker

Grøner, Cathrine Endret:09.04.2017 12:57
Bilde av radonmåler. Foto: Flickr/megankhimes (CC)

​Øvre Eiker kommune har mottatt flere henvendelser etter at et radonfirma har kontaktet innbyggere direkte for å selge radonmålinger. Kommunen ønsker derfor å informere litt rundt radon og målinger av dette.

Radon er en usynlig, luktfri gass som kan gi helseskade når den opphopes i innemiljøet vårt. Deler av Oslofeltet med alunskifer strekker seg gjennom Øvre Eiker kommune. Dvs. at det enkelte steder i kommunen vil være høye verdier av radon. Kommunen har oversikt over hvor det er målt høye verdier, og derfor er mer sannsynlig med høy forekomst. Målinger gjennomføres med sporfilm over minst to måneder i vinterhalvåret. Ta kontakt med kommunen for mer informasjon om ditt område eller dersom du ønsker å bestille måling via kommunen til en fordelaktig pris.

Opprettet: 05.04.2017 15:22