Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helse og omsorg

Amundsen, Ann-Mari Endret:21.06.2017 16:17

​​​​​Eldreomsorg håndihåndDen viktigste ressursen i Øvre Eiker er den enkelte innbygger. Det er gjennom å samarbeide vi kan oppnå gode levekår og nærmiljø. Det er viktig at hver enkelt av oss tar et aktivt ansvar for eget liv og egen helse, samtidig som vi gir omsorg og deltar i det lokale fellesskapet.

Helse- og omsorgsseksjonen i kommunene endrer sitt perspektiv fra sykdom til forebygging og mestring. Vi vil i større grad sette fokus på hver enkelt innbyggers ressurser og forutsetninger. Med dette vil vi kunne tilby tjenester som vil gi hver enkelt innbygger større livskraft og evne til å mestre hverdagen.

Øvre Eiker kommune vil gi innbyggerne mulighet til dette, gjennom å tilby helse- og omsorgstjenester som har fokus på:

  • Helsefremmende tiltak
  • Forebygging
  • Mestring
  • Støtte
  • God samhandling mellom ulike aktører
  • Helhetlige og koordinerte tjenester

Øvre Eiker kommune yter helse- og omsorgstjenester til alle som bor eller oppholder seg midlertidig i kommunen. Helse- og omsorgstjenester innvilges etter søknad samt en individuell vurdering og i henhold til krav om forsvarlig saksbehandling. 

 

Kultur i omsorg

Helse og omsorg samarbeider med kultur og frivillige for å skape et godt kulturtilbud i tjenestene. Mer om dette kan du lese under kultur og helse

 
  

 Aktuelt fra Helse og omsorg

Badevannskvalitet i Øvre Eiker

​​​​Kommunelegens kontor følger badevannskvaliteten i Øvre Eiker. Vi har et generelt godt badevann. Du kan følge målingene gjennom sommeren 2017 her.

Sjekk kvaliteten på badevannet før du tar deg en dukkert

​Er du opptatt av badevannskvaliteten? Se de nyeste resultatene for kvaliteten på badevannet i Øvre Eiker og følg utviklingen gjennom sommeren 2017.

Senere middag og flere måltider på Eikertun

​Mange eldre, særlig de som bor på institusjon, sliter med å få i seg nok næring. Nå vil politikerne ta grep og flytte middagen på Eikertun fra klokken 13 til 15.30 og innføre fire faste måltider om dagen.

Frivilligsentralen overtar "Sunn og aktiv aldring"

​EØS-prosjektet Health and active ageing avsluttes, og nå skal frivilligsentralen overta ansvaret. Det er fortsatt plass til flere på laget som vil ta i et tak.

Har du innspill til forskrift om sykehjemsplass?

​Den lokale forskriften om rett til sykehjemsplass er ute på høring. Har du innspill, vil vi gjerne høre fra deg innen 7. juni.

Opprettet: 11.09.2013 15:40