Les brukernes egne historier

Støstad, Laila-K Endret:17.03.2017 14:13

​​​​Her er en oversikt over publiserte brukerhistorier.

Med hjertet i halsen (30.01.2017)

Christer-sosial-angst-treningsglede-aktivitetsleder.JPGPå sin første dag hos Frisklivssentralen, snudde Christer (33) i døra. Ett år senere har han rukket å fullføre programmet, blitt frivillig aktivitetsleder og er endelig nysgjerrig på folk igjen.
Før livet ble vanskelig var Christer glad i å være fysisk aktiv. Problemer med sosial angst og mangel på energi satte midlertidig en stopper for aktiviteter. Samtidig var Christer opptatt av å finne et gjøremål i hverdagen og fikk skrevet ut grønn resept av legen. Psykologhjelp og Frisklivssentralen ble løsningen for Christer.

Med ønske om et sunt liv​​ (18.01.2017)​

Havana-trening-mestring-glede-endringFor tyrkiske Havvana Kalayci (45) ble møtet med Frisklivssentralen en god opplevelse. - De aksepterte meg for den jeg er. Selv om jeg bruker hijab og er litt annerledes, har de fått meg til å føle meg som alle andre.

Aleksander sin historie om søvn lek og livsstil (21.12.2016)

Aleksander sin historie om søvn lek og livsstilAleksander (29) mener lek er en av de viktigste tingene vi kan gjøre her i livet – at leken holder oss unge i kropp og sinn. Selv har han lekt seg til en bedre helse og god fysisk form.Aleksander Smith Johansen trener hver dag og er i ferd med å stifte et lokalt idrettslag for frisbeegolf - hans store lidenskap.

Sammen om livsstilsendring (12.12.2016)

Sammen om livsstilsendring“Det var så gøy i dag at jeg ikke ville at timen skulle være over, men jeg er jo veldig sliten da!” Gutt 10 år.
​Frisklivssentralen Aktiv Eiker har ikke bare tilbud til voksne. Her er det også rom for familier med barn og unge som ønsker å jobbe sammen om en sunnere livsstil. Fokuset er små steg og mestring gjennom fysisk aktivitet og kostholdsendringer. Alt gjøres i en prosess hvor hele familien jobber på lag.

Et friskere liv (17.11.2016)

Et friskere livElse (59) er revmatiker. Hun gikk til fysioterapeut i mange år før hun ble henvist til Frisklivssentralen for tre år siden. Aktivitetene der har gjort henne psykisk og fysisk sterkere og hun har fått vennskap hun selv ikke visste hun savnet.

Hvis jeg kan - kan alle! (04.11.2016)

Mona Jensen - hvis jeg kan - kan alle!Mona er 45 år og hadde aldri trent. Etter 24 uker med kreftbehandling og syv måneder på sofaen, ble hun henvist til Frisklivssentralen. – Jeg ble småirritert. Jeg var jo så sliten av behandlingen at jeg ikke engang orket gå til postkassa. Er det noen som burde skjønne det, så er det vel kreftkoordinatoren, sier Mona. Det er seks måneder siden. I høst stilte Mona til start i Rosa sløyfe-løpet i Oslo.​

Nils Fredrik fant balansen i livet og fikk kontroll over sykdommmen (28.10.2016)

Nils Fredrik fant balansen i livet etter diabetsdiagnoseNils-Fredrik har levd med diabetes siden 2002. Det var først gjennom fysisk aktivitet i regi av Frisklivssentralen at han fant balansen i livet og fikk kontroll på sykdommen.​ Da Nils-Fredrik Braathen (76) fikk diagnosen syntes han det var vanskelig å få informasjon om kosthold, medisinering og fysisk aktivitet.

Lines livsstilsendring (20.10.2016)

Line forteller om sin livsstilsendringHos Frisklivssentralen opplever du at noen støtter og tilrettelegger for deg, fremfor en psykolog eller lege som vil fikse deg, sier Line (33). Line hadde en destruktiv livsstil hvor hun stengte seg inne i egen komfortsone. Etter å ha levd slik i en lengre periode ble hun henvist av psykolog til Frisklivssentralen, med mål om oppnå bedre fysisk og psykisk helse.

Et skritt i riktig retning (14.10.2016)

Sven Runar fortellerSom følge av et hjerneslag, ble Sven Runar Knutsen (62) satt tilbake både fysisk og psykisk. Etter rekreasjon på Kysthospitalet, ble han sendt videre til Frisklivssentralen, som skulle sørge for videre opptrening. Dette ble et tiltak Sven Runar beskriver som medisin, uten bivirkning.

Godt nok! Fikk bedre psykisk helse med fysisk aktivitet (07.10.2016)

Trine DoullGjennom samtaler med Frisklivssentralen, forsto Trine (33) at fysisk aktivitet kan være så mangt og på så ulike nivåer. I dag brenner hun for å formidle at det går an å starte med fysisk aktivitet - der man er, og med noe man trives med. I søken etter et liv i balanse er blant annet turer i skogen et av hennes verktøy i "førstehjelp-skrinet" for mental helse.

Veien mot sunnere valg (10.01.2017)

Ellen-ansatt-kosthold-kostholdsendringer-kostholdsanbefalinger-mestring.JPGFrisklivssentralen har et bredt spekter av tilbud som er tilrettelagt for å bedre fysisk og psykisk helse. Et av disse tilbudene er rettet mot de som ønsker å endre kosthold. – Skal kostholdsendringene vare over tid, ligger løsningene i de små forandringene, sier Ellen hos Frisklivssentralen.​

Se brukerhistorier på vår You​Tube kanal

Opprettet: 10.01.2017 21:10