Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Natur og samfunn

Amundsen, Ann-Mari Endret:17.03.2017 15:54

​​Eikerbygdene Foto: H.Grønli​Øvre Eiker kommune er en visjons- og verdistyrt kommune. Visjonen "Sammen skaper vi et livskraftig Øvre Eiker" inviterer til samarbeid og dialog om utvikling av Øvre Eiker-samfunnet. Visjonen har en sentral plass og stor oppslutning i kommunens arbeid.

Verdier som tilhørighet, samspill, respekt og mot vektlegges i kommuneplanen. Kommuneplanprosessen er den viktigste arenaen for overordnede diskusjoner om utviklingen av Øvre Eiker-samfunnet. Kommunen legger stor vekt på stedsutvikling i våre lokalsamfunn og tjenester i samarbeid med nabokommuner og regioner. Gjennom Buskerudbyen-samarbeidet settes det sterkt fokus på et langsiktig og bærekraftig samarbeid om areal, transport og miljø.

Overordnede, langsiktige føringer for Øvre Eiker er at vi skal ha vekst i hele kommunen, samordnet areal- og transportsystem, sikring av grøntstruktur, fortetting og boligbygging i dagens byggeområder. I tillegg skal vi ivareta av natur og landskap og sørge for sikring av dyrket jord.

 

 Aktuelt fra Natur og samfunn

Det digitale radioskiftet er i gang

​​For deg som bor i Buskerud, Telemark, Hedmark eller Oppland, slukkes NRKs radiokanaler på FM den 26. april. De kommersielle, riksdekkende kanalene, samt enkelte lokalradioer, følger etter 16 juni.&#...

Har du husket å melde deg på?

19. april starter årets Sykle til jobben-konkurranse. Registrer din aktivitet i hverdagen og konkurrer om mange fine premier!

Ikke to tog i timen

​Regjeringens forslag til Nasjonal transportplan (NTP) for 2018-2029 ble lagt frem i dag. Planen nevner ikke to tog i timen til Hokksund.

Hold parker og friluftsområder rene

​Våren er over oss, og mange koser seg ute i sola allerede. Husk å bruke søppelkassene, så blir friluftsområdene triveligere for alle.

Stengning av veger

Christian 4.-vei og Kløverveien stenges delvis på grunn av vegarbeid.​

​Beredskap​

Beredskap i Øvre Eiker

Nødnummer

Brann 110
Ambulanse 113
Politi 112

Opprettet: 11.09.2013 13:52