Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Politikk

Amundsen, Ann-Mari Endret:17.03.2017 16:01

​​​​klubbe​På dette nettstedet finner du aktuell informasjon om politikk og samfunnsliv i Øvre Eiker kommune. Vårt nettsted er koblet mot våre interne systemer slik at du finner informasjon om utvalg, møter, medlemmer, sakskart og saksinformasjon. Du får direkte tilgang til alle aktuelle dokumenter som ikke er tilgangsbeskyttet i henhold til lovgivningen.

Utvalg, møteplan og medlemmer

På venstre side finner du lenker til blant annet møteplanen og de enkelte utvalgene og deres medlemmer.

For å finne møteinnkallinger og protokoller til de enkelte utvalgene velger du "Politiske saker" på venstre side og einnsyn-utvalg.  Da kommer du til siden hvor møteinnkallingene og protokollene ligger.

Spørsmål til spørretimen

Spørsmål til spørretimen må være innlevert senest 2 dager før kommunestyremøtet. Skjema for spørsmål til spørretimen.

Ved behandling av spørsmål til spørretimen, kan spørreren og ordføreren, eller den som eventuelt svarer på vegne av ordfører, få ordet for å stille spørsmålet og gi svaret. Taletiden begrenses til 5 minutter. De nevnte kan for øvrig få ordet en gang til hver for å kommentere svaret/ stille tilleggs spørsmål og besvare dette.  Ingen andre kan gis ordet ved behandling av spørsmål.

 

 Aktuelt om politikk

Følg kommunestyret direkte på Facebook

Fremtidig legevaktsordning, årsrappport, riksvei 35 og forskrift om sykehjemsplass er blant temaene under kommunestyret 10. mai, som du kan se direkte på Facebook.

Kommunestyret har sitt møte onsdag 10. mai 2017

​Du finner innkalling og møtetidspunkt her

Ikke to tog i timen

​Regjeringens forslag til Nasjonal transportplan (NTP) for 2018-2029 ble lagt frem i dag. Planen nevner ikke to tog i timen til Hokksund.

Hvilken skole i Øvre Eiker skal bygges ut først?

​Det var blant spørsmålene som var oppe til diskusjon i kommunestyret 29. mars 2017. Det foreligger nye prognoser for elevtall på skolene i Øvre Eiker for kommende skoleår, 2017/2018, og Hokksund er den barneskolen med størst tilvekst av elever.

Velkomstkveld for nye innbyggere

​​Øvre Eikers innbyggertall har passer 18550. Nå har mange av nyinnflytterne i kommunen gjennom de siste to årene deltatt i en velkomstsamling på rådhuset.

Forbedrer avlastningstilbudet for funksjonshemmede

​Et enstemmig formannskap vedtok onsdag å øke antall tilgjengelige døgn ved kommunens avlastningsbolig for funksjonshemmede. Innføring av egenandel for kommunal fysioterapi ble også drøftet.

Fikk hjertestarter i gave

​Ordfører Ann Sire Fjerdingstad fikk overrakt en hjertestarter som gave fra Fagforbundet i Partssammensatt utvalg på onsdag.

Åpen barnehage legges ned

Det har vært stort engasjement og en politisk drakamp rundt forslaget om nedleggelse av Åpen barnehage. I kommunestyret 22. februar 2017 var kampen over, og med posisjonens flertall, er håpet ute for videre drift av barnehagen.

Se kommunestyret direkte på Facebook

​​Onsdag 22. februar kan du se årets​ første kommunestyret direkte i din egen stue via Facebook fra kl. 16:00.Åpen barnehage og legevakt er blant sakene på kartet i kveld.

Haster med løsning for legevakten

​Hva slags legevakttilbud innbyggerne i Øvre Eiker skal tilbys framover, var oppe til diskusjon i Formannskapet 7. februar.

Opprettet: 11.09.2013 14:07